Поділитись:

Очільник Наглядової ради ЛНТУ просить відсторонити Савчука

Четвер, 03 вересня 2020, 13:02

(На фото: Степан Івахів та Петро Савчук)

Голова Наглядової ради Луцького національного технічного університету, народний депутат Степан Івахів звинуватив в.о. ректора вишу Петра Савчука в адміністративному тиску на підлеглих та закликав відсторонити його від посади. 

Про це йдеться у депутатському зверненні до виконувача обов’язків міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, – повідомляє "Волиньпост".

Журналісти зазначили, що для уникнення адміністративного тиску та можливих зловживань виконувачем обов’язків ректора на час проведення виборів призначають не чинного очільника, а іншу особу. Для прикладу, під час виборів ректора СНУ імені Лесі Українки замість тодішнього ректора Ігоря Коцана виконувачем обов’язків призначили декана факультету міжнародних відносин Сергія Федонюка. Натомість в ЛНТУ «пішли своїх шляхом»: на час виборів виконувачем обов’язків ректора залишився сам Савчук.

У своєму зверненні нардеп Степан Івахів вказує, що після того, як напередодні виборів Петра Савчука призначили виконувачем обов’язків ректора, він наказом створив організаційний комітет проведення виборів та регіональні організаційні комітети у відокремлених структурних підрозділах. Останні, йдеться в документі, не передбачені ані ЗУ «Про вищу освіту», ані Методичними рекомендаціями щодо порядку обрання керівника закладу вищої освіти.

Крім того, Петро Савчук одноосібно наказом утворив виборчі дільниці, дільничні комісії та затвердив їхній персональний склад. Це, зі слів Степана Івахіва, є кричущим перевищенням повноважень та порушенням чинного законодавства, оскільки створювати виборчі дільниці та ДВК може тільки оргкомітет.

Нагадаємо, Петро Савчук подав свою кандидатуру на керівника ЛНТУ і хоче, щоб його переобрали на другий термін. Своєю чергою проректорка ЛНТУ Олена Ковальчук, яка теж хоче змагатись за посаду ректора, нещодавно повідомила, що Савчук чинить на неї адміністративний тиск

Савчук заяву підлеглої заперечив.

Окрім цього, діюча голова Волинської обласної ради Ірина Вахович теж заявила про свою участь у виборах в ЛНТУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів