Поділитись:

Скандал в ЛНТУ: кандидатці на посаду ректора запропонували звільнитися

Вівторок, 25 серпня 2020, 22:10

Викладачка Луцького національного технічного університету Олена Ковальчук заявила про адміністративний тиск з боку ректора Петра Савчука і власні наміри подати свою кандидатуру для участі у конкурсі на заміщення посади очільника університету.

За її словами, сьогодні, 25 серпня, Петро Савчук запропонував їй звільнитися, незважаючи на 12 років успішної праці для покращення роботи навчального закладу. Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці.

"Протягом 12 років роботи в Луцькому національному технічному університеті я прикладала усі зусилля для покращення роботи закладу та підвищення його національного й міжнародного престижу. Сьогодні, після такого довгого часу роботи, в.о. ректора «відзначив мій внесок у розвиток університету» тим, що запропонував мені звільнитися, доктору педагогічних наук, професору, члену групи забезпечення ОП спеціальності 035. Філологія. Прикладна лінгвістика, члену групи забезпечення освітніх програм PhD, Голові ГО «Асоціація випускників Луцького НТУ», інваліду ІІІ групи, з грубим порушенням Кодексу Законів про працю", – написала педагогиня.

Олена Ковальчук вважає, що причиною звільнення є її незгода щодо присвоєння вчених звань доцента викладачам ЛНТУ Поліщук Л.М. та Тищук І.М., які, за її словами, не мали необхідних документів і на час розгляду питання про присвоєння вчених звань та заміщення посади доцента не відповідали вимогам чинного законодавства. Професорка наголосила, що подібна "пропозиція" – це адміністративний тиск на конкурентів у передвиборчий період, і заявила, що піде на вибори ректора, аби боротися з несправедливістю та непрофесійним управлінням, які призводять до занепаду вишу.

Я більше не можу миритися з тотальною несправедливістю, шантажем, маніпуляціями, лицемірством, непрофесійним управлінням і, як наслідок, – прогресуючим занепадом університету. Саме тому прийняла для себе доленосне рішення: подати свою кандидатуру для участі у конкурсі на заміщення посади ректора Луцького національного технічного університету. Дякую моїй сім’ї, колегам та друзям за те, що підтримали мене у цьому! P.S. Маю надію, що хоча б вибори будуть проведені з дотриманням чинного законодавства!", – додала Ковальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів