Поділитись:

Нелегальні працівники та втрати бюджету, – Пилипюк про тотальний контроль податківців

Вівторок, 01 вересня 2020, 12:05
Нелегальні працівники та втрати бюджету, – Пилипюк про тотальний контроль податківців

Генеральний директор «Modern-Eхро» та голова Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Петро Пилипюк наголосив на необхідністі ухвалення законопроєктів, які сприятимуть спрощенню ведення малого бізнесу. 

Нагадаємо, під час сесійного засідання Луцькради у п'ятницю, 28 серпня, представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутатка Алла Надточій ініціювала відповідне звернення до центральних органів влади. 

Луцькрада закликала парламент підтримати законопроєкт №3853-1 або №3853-2, які є тотожними та розроблялись в тісній взаємодії з малим бізнесом. Вони покликані вивести з тіні підприємців та заохотити їх працювати офіційно та чесно. 

"На сьогодні ці законопроєкти не опрацьовані ні профільними комітетами, ні експертно-правовим управлінням Верховної Ради. Якими будуть вказані закони при голосуванні і чи попадуть вони в такому вигляді, як зараз, до зали голосування – питання  відкрите.

Хоча, зважаючи на фактор громадського спротиву підприємців та запланованих масових акцій з 7 вересня щодо скасування касових апаратів та кешбеку, є висока ймовірність, що законпроєкти будуть "протягнуті", – зазначив у коментарі ІА "Конкурент" Петро Пилипюк. 

Окрім цього, Пилипюк нагадав про Закон України № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг». Відповідно до нього, з 2021 року запроваджується тотальне обов'язкове використання реєстраторів розрахункових операцій для всіх видів економічної діяльності, скасовується граничний розмір доходу, до досягнення якого фізична особа–підприємець має право не застосовувати реєстратор розрахункових операцій.

"Наслідком тотальної фіскалізації без зміни системи адміністрування буде збільшення тінізації економіки, скорочення офіційної зайнятості населення та скорочення доходів бюджетів всіх рівнів та Пенсійного фонду України", – сказав бізнесмен. 

Нелегальні працівники та втрати бюджету, – Пилипюк про тотальний контроль податківців

Очільник волинського об'єднання рободавців додав, що цим Законом запроваджено механізм компенсації споживачу коштів, сплачених за придбаний товар, якщо такому споживачу було надано розрахунковий документ, який не зареєстрований в ДПС, за рахунок збільшення до 200% проведеної операції розміру штрафу (механізм "кеш-бек"). 

"В сучасних умовах можливості підробки фіскальних чеків за допомогою технічних засобів, інформація в яких буде відрізнитися від зареєстрованих в ДПС, з одночасним застосуванням шахрайських схем недобросовісними покупцями, запропонована система адміністрування перевірки справжності розрахункових документів може стати антиконкурентним інструментом, носить величезні корупційні ризики та потребує скасування", – підсував Петро Пилипюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 листопада 2023
04 квітня 2023
14 березня 2023
09 липня 2020
25 березня 2020
14 березня 2020
09:30
23 січня 2020
22 січня 2020
20:00