Поділитись:

28-річна волинянка, яка пережила два інсульти, не може оформити інвалідність

П'ятниця, 28 серпня 2020, 16:32

Олена Шаброва із Нововолинська після двох інсультів не може оформити інвалідність.

Жінка має неповний параліч руки і ноги, мешкає одна й немає жодних доходів. Про цю ситуацію розповіла сусідка Олени Ірина Бойко, – повідомляє Суспільне. 

Олена Шаброва потребує оформлення інвалідності. Жінці 28 років, у травні вона пережила другий інсульт. Пересуватися самостійно по кімнаті гуртожитку, де проживає, вона не може. Мати померла, а батько з нею не спілкується.

Жінка не отримує жодних виплат і про те, що має право на отримання інвалідності, зі слів жінки, лікарі їй не сказали. Олена Шаброва розповідає, що грошей їй не вистачає навіть на харчі. Виживає завдяки сусідці Ірині Бойко, яка їй допомагає. На початку серпня Ірина допомогла Олені підписати декларацію із сімейним лікарем Нововолинського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Фінансову проблему Олени Шабрової може вирішити оформлення інвалідності, тоді жінка отримуватиме виплати. Сусідка, яка опікується хворою, говорить, щоб оформити інвалідність, треба привезти Олену до лікарів.

Головна лікарка Нововолинського центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка каже, що є труднощі з тим, щоб пацієнтці, оскільки вона неходяча, організувати всі огляди на дому і це займе час. Зі свого боку, пообіцяла посприяти якнайшвидшому оформленню групи інвалідності для Ольги Шабрової, щоб вона мала засоби для життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів