Поділитись:

Багатодітна мама в Луцьку попросила в Зеленського квартиру (відео)

Понеділок, 13 липня 2020, 16:51

Подружжя Ольги і Ростислава Калити виховують восьмеро дітей у квартирі площею 17 квадратних метрів. Під час приїзду Президента України Володимира Зеленського на Волинь багатодітна мама звернулася до нього зі своїми житловими проблемами.

Подружжя та вісім дітей більш ніж 20 років живуть в одноповерховому будинку в Луцьку. Житло дістали у спадок від бабусі чоловіка. Сплять діти по двоє, розповідає мама, бо місця в квартирі усім не вистачає. Єдина кімната заставлена двох’ярусними ліжками, – йдеться у сюжеті Суспільного. 

9 липня Ольга Калита звернулася до Президента Володимира Зеленського, який приїздив до Луцька, зі своїми житловими проблемами.

"Ми вам допоможемо", – сказав жінці він. 

Багатодітна мама розповідає: у сім’ї гроші заробляє чоловік, він працює на будівництві. З її слів, родині допомагають соціальні служби, благодійники, вони приносять одяг, шкільне приладдя. Сама жінка не працює.

Через брак місця до будинку нещодавно добудували веранду. Там родина готує їсти і зберігає речі. Чоловік через роботу вдома майже не буває.

"Діти – це Боже благословіння. Ну, немає в нас квартири, не вистачає ніяк, і придумати поки нічого не можу", – каже батько восьми дітей Ростислав Калита.

У відділі реєстру житлового фонду департаменту ЖКГ повідомили: на квартирному обліку сім’я Ольги та Ростислава Калити не перебуває.

"Документи, які були передбачені переліком, не були подані, тому на сьогодні в нашій базі її немає. Ще раз пропоную Ользі Анатоліївні звернутися в ЦНАП, зібрати документи і на квартирний облік ми її, звичайно, поставимо", – каже начальник відділу Геннадій Козюта.

Зі слів Геннадія Козюти, ситуація із забезпеченням житла багатодітних родин у Луцьку нині складна. Востаннє житлові площі виділяли більш ніж 10 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Зеленський переїхав на держдачу в Конча-Заспі, де мешкав Ющенко (фото, відео)

Лучани скаржаться на сусіда, який 20 років захаращує квартиру (фото, відео)

Поприбирала: лучанка знесла з квартири старі меблі й одяг під будинок (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів