Поділитись:

Лучани скаржаться на сусіда, який 20 років захаращує квартиру (фото, відео)

Вівторок, 07 липня 2020, 16:49

Мешканці будинку на вулиці Станславського, 11 у Луцьку скаржаться на свого сусіда – 81-річного чоловіка, який 20 років зносить у квартиру будівельне сміття, лахміття та інший непотріб.

Про сусіда Суспільному розповіла жителька будинку Зоряна Кузмич.

Зоряна Кузмич живе на четвертому поверсі будинку. Поверхом нижче – пенсіонер, який збирає сміття та приносить до власної квартири.

"Два рази вже була пожежа. Пройти з пакетами неможливо. Там все зогнило і черв'яки, напевно, є. Сусіди кажуть, що миші теж є", – розповідає жінка.

До квартири пенсіонера працівники муніципальної варти приходили вже 5 разів, – розповідає інспектор Богдан Ковальчук. Одного разу вдалося поспілкуватися з чоловіком.

"Ми побачили квартиру, завалену будівельним сміттям. На власника було складено протокол – адміністративне правопорушення. Власнику було винесено припис на прибирання та усунення захаращення", – зазначив інспектор.

Є сусіди, які захищають пенсіонера.

"Він порядний. Він у під'їзді сам своїми руками підключає світло. Лампочки змінює, старається людям зробити добро", – розповідає Генадій Батов.

Зі слів адвоката Олега Огородника, щоб позбутися сміття, сусіди мають звернутися до суду, адже ніхто без рішення суду чи згоди пенсіонера не має права чіпати його майно.

"Штраф у розмірі від 51 до 109 гривень. Чому такі маленькі штрафи? Бо дана стаття не змінювалася з 1997 року. Він може далі носити, ніхто не має права втрутитися в його власність", – розповів адвокат.

До слова, від початку року в обласному центрі склали 29 протоколів на лучан, які захаращували власні квартири та сходові клітки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів