Акції «Волиньобленерго» можуть перейти до сина нардепа Юрія Бойка

Четвер, 20 серпня 2020, 09:13

Антимонопольний комітет (АМКУ) розгляне питання про придбання пакета акцій АТ "Волиньобленерго" Юрія Бойка компанією АТ ЗНВКІФ "Онікс" Анатолія Бойка.

Про це йдеться в порядку денному засідання АМКУ, яке має відбутися 20 серпня. 

У результаті угоди "Онікс" отримає контроль більш ніж над 50 % акцій. Матеріали в справі мають статус "з обмеженим доступом". 

Як інформує Бізнес.Цензор, керівником і акціонером АТ ЗНВКІФ "Онікс" є Бойко Анатолій Юрійович – син Юрія Бойка, народного депутата, керівника проросійської фракції ОПЗЖ у Верховній Раді.

Як повідомлялося, в лютому 2019 року, 75 % акцій "Волиньобленерго" були переписані на кіпрську компанію San Posidanius Investments Limited. Ця кіпрська фірма є великим акціонером австрійських компаній ITONS Holding GmbH і ITSH Holding GmbH з частками відповідно 99 % і 50 %.

ITONS Holding GmbH, своєю чергою, належить ТОВ "Укрістгаз", яке раніше володіло акціями "Волиньобленерго" і АТ "Харківська ТЕЦ-5".

У лютому 2019 року українсько-російський бізнесмен Павло Фукс заявляв, що Харківська ТЕЦ-5, якою також володіло ТОВ "Істгаз", була пов'язана з одним з лідерів "Опозиційною платформи – За життя" ексглавою Мінпаливенерго і народним депутатом Юрієм Бойко і ексзамомо Мінпаливенерго народним депутатом Юлієм Іоффе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: