Поділитись:

Електричні внутрішньобудинкові мережі: кому належать і хто обслуговує

П'ятниця, 17 липня 2020, 18:14

фото ілюстративне

ПрАТ «Волиньобленерго» звертає увагу мешканців багатоквартирних будинків, що внутрішньобудинкові електричні мережі є невід’ємною частиною об’єкта інфраструктури і мають належно обслуговуватися мешканцями або управителем.

Відповідальність «Волиньобленерго» обмежується наконечниками кабелю живлення від трансформаторної підстанції, – повідомляє пресслужба підприємства.

У літній період зростає навантаження на мережі, коли увімкнені кондиціонери, бойлери, морозильні камери тощо, особливо гостро виникає потреба провести ревізію мереж. Необхідно звернути увагу на стан контактних з’єднань, контуру заземлення, симетричності навантаження по фазах, стану автоматичних вимикачів та загальнобудинкової щитової.

Обслуговування внутрішньобудинкових мереж проводить управитель або ОСББ.

«Зверніть увагу, у ваших платіжках на обслуговування будинку така стаття витрат є, ви регулярно сплачуєте за це кошти. Тому радимо поцікавитися в управителя, коли востаннє і в якому обсязі виконувалися такі роботи. У разі, якщо роботи виконано в неповному об’ємі або неякісно, це може призвести до аварійних вимкнень у будинку або й навіть пожеж. Що стосується приватної забудови, то у цьому разі за внутрішньобудинкові мережі (від клем лічильника) відповідає власник», – зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів