Поділитись:

Які статки нажили керівники луцьких "жеків" (відео)

Четвер, 16 липня 2020, 16:52
Які статки нажили керівники луцьких «жеків» (відео)

Чим відрізняється під'їзд, в якому живе директор "жеку" від решти луцьких під'їздів? Які статки нажили керівники місцевих ЖКП, управляючи нашими багатоповерхівками? Хто із "комунальників" не цурається "ганяти" додому жеківську техніку, жеківських працівників і навіть користуватися жеківськими дровами?

 Про це йдеться у "Спецтемі" на 12 каналі.

"Утримання будинку". Якщо ви живете у багатоповерхівці, то така графа обов'язково присутня у вашій платіжці за комунальні послуги. Що вона означає? В теорії – що ви щомісяця платите від 200 до 400 гривень, аби ваші під'їзд та двір утримували в належному стані. Насправді ж часто оплата за утримання будинку – це гроші на вітер. 

Аби зрозуміти, куди йдуть гроші, сплачені лучанами за утримання будинків, можна промоніторити електронні звіти.

"Жеки" повинні публікувати інформацію по кожному будинку – скільки грошей вони отримують від мешканців і скільки та на що саме витрачають... З тих опублікованих звітів можна зрозуміти тільки одне: щороку лучани платять мільйони за утримання будинків, а отримують натомість тільки незначні послуги... Але обурює навіть не це. За таку не зовсім ефективну співпрацю директори "жеків" мають чудові зарплати – більше 25 тис. грн на місяць, а стиль йхнього життя і кількість нажитого майна виходить за рамки навіть цих немалих зарплат", – розповідає журналістка Людмила Яворська.

Детальніше – дивіться в сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів