Поділитись:

Як подати показники за газ, воду та енергію онлайн у Луцьку

Четвер, 02 квітня 2020, 16:00
Як подати показники за газ, воду та енергію онлайн у Луцьку

Представники комунальних служб міста просять лучан подавати показники лічильників через інтернет, а по можливості — ще й оплачувати таким чином рахунки. Це прибирає контакт між людьми, що важливо у період карантину, а споживач може краще контролювати процес. Адже самостійно вписує цифри, бачить історію показників та платежів. Функціонал також дозволяє оплатити за комуналку, не виходячи з дому. Або ж оплатити за дідусів, бабусь чи батьків, аби вони зайвий раз не йшли до банку.

Подати показники за газ

Показники за газ подаються протягом перших п’яти днів кожного місяця. Для цього необхідно зареєструватися в особистому кабінеті на сайті. Реєстрація на сайті дозволяє передавати показання лічильника та сплачувати за спожитий природний газ онлайн з особистого кабінету. Ви також зможете переглядати поточну ціну на газ, історію платежів і показань лічильника.

У процесі реєстрації необхідно вказати номер особового рахунку, суму останнього платежу за газ (або номер лічильника), чинну адресу електронної пошти.
Для перевірки електронної адреси вам надсилають листа з перевірочним лінком. Реєстрація завершиться за успішної його активації і на вашу пошту має надійти пароль. Електронна адреса надалі служитиме логіном для входу до особистого кабінету.

Окрім цього можна завантажити спеціалізований додаток для iPhone, а також смартфонів з системою андроїд.

Також можна скористатися чат-ботом «7104ua» у Viber або ж обрати традиційніший варіант і подзвонити за номером 067 33 39 104, 0332 280-104.

Як подати показники за газ, воду та енергію онлайн у Луцьку

Подати показники за воду

Подати показники за воду за березень потрібно до 3 квітня. Найкраще зробити це із допомогою онлайн-сервісу «Особистий кабінет» https://oc.vd.lutsk.ua.

Для реєстрації потрібно знати номер особового рахунку та суму останнього платежу. Якщо платежів ще не було, то потрібно також знати номер лічильника. Він указаний у договорі чи на фронтовій ділянці приладу обліку.

Внісши показники лічильників, кожен користувач одразу побачить нарахування за березень і кожен одразу, у два кліки, може провести повний розрахунок за отримані послуги.

Також можна скористатися телеграм-ботом: https://t.me/lutskvodokanal_bot. Підтверджувати реєстрацію потрібно також за номером особового рахунку та прізвищем власника. Тут також потрібно буде ввести код вулиці. Дізнатись номер особового рахунку можна в квитанції про оплату або рахунку до оплати. Перелік кодів вулиць також зазначено за посиланням http://www.vd.lutsk.ua/consumers/kody-vulyc-dlya-reyestraciyi.html.

За допомогою боту можна гарантовано передати показання лічильника першого числа місяця; отримати інформацію про актуальну суму до оплати на сьогодні та переглянути останні передані чи зняті надавачем послуг покази лічильників.

Також передати показник можна за номером телефону (0332) 28-40-40, на електронну пошту [email protected] або viber на номер (067) 444-8-777.

Як подати показники за газ, воду та енергію онлайн у Луцьку

Подати показники за світло

На сайті “Волиньобленерго” можна передати показання лічильника кількома способами.

По-перше, можна зареєструватися в особистому кабінеті на сайті.

Для цього треба знати номер особового рахунку та суму останнього платежу. Якщо платежів не було, то треба внести номер лічильника, а якщо платежі невідомі, то зателефонувати до оператора.

По-друге, можна завантажити мобільний додаток. Тут процедура реєстрації схожа.

Також можна надіслати показники на електронну адресу [email protected], або ж скористатися телеграм-ботом: @pokazy_lutsk_bot або Viber-бот.

Окрім цього енергетики ввели новий сервіс передачі показників без реєстрації. Тут треба вказати тип лічильника, номер особового рахунку, е-мейл та сам показник.

Якщо ви надає перевагу телефону, то дзвоніть кол-центру - 0 800 21 01 31.

Як подати показники за газ, воду та енергію онлайн у Луцьку

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів