Поділитись:

Акції «Волиньобленерго» можуть перейти до сина нардепа Юрія Бойка

Четвер, 20 серпня 2020, 09:13
Акції «Волиньобленерго» можуть перейти до сина нардепа Юрія Бойка

Антимонопольний комітет (АМКУ) розгляне питання про придбання пакета акцій АТ "Волиньобленерго" Юрія Бойка компанією АТ ЗНВКІФ "Онікс" Анатолія Бойка.

Про це йдеться в порядку денному засідання АМКУ, яке має відбутися 20 серпня. 

У результаті угоди "Онікс" отримає контроль більш ніж над 50 % акцій. Матеріали в справі мають статус "з обмеженим доступом". 

Як інформує Бізнес.Цензор, керівником і акціонером АТ ЗНВКІФ "Онікс" є Бойко Анатолій Юрійович – син Юрія Бойка, народного депутата, керівника проросійської фракції ОПЗЖ у Верховній Раді.

Як повідомлялося, в лютому 2019 року, 75 % акцій "Волиньобленерго" були переписані на кіпрську компанію San Posidanius Investments Limited. Ця кіпрська фірма є великим акціонером австрійських компаній ITONS Holding GmbH і ITSH Holding GmbH з частками відповідно 99 % і 50 %.

ITONS Holding GmbH, своєю чергою, належить ТОВ "Укрістгаз", яке раніше володіло акціями "Волиньобленерго" і АТ "Харківська ТЕЦ-5".

У лютому 2019 року українсько-російський бізнесмен Павло Фукс заявляв, що Харківська ТЕЦ-5, якою також володіло ТОВ "Істгаз", була пов'язана з одним з лідерів "Опозиційною платформи – За життя" ексглавою Мінпаливенерго і народним депутатом Юрієм Бойко і ексзамомо Мінпаливенерго народним депутатом Юлієм Іоффе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів