Поділитись:

Блогер із США створив пістолет, який стріляє масками на обличчя

Середа, 19 серпня 2020, 01:42
Блогер із США створив пістолет, який стріляє масками на обличчя

Американський блоґер Ален Пен створив пневматичний пістолет, який стріляє медичними масками на обличчя. Так він хотів заохотити людей носити їх в умовах епідемії коронавірусу, аби захистити себе.

До такого незвичного способу Пен вдався, оскільки вважає, що у США тема охорони здоров’я приверне більше уваги в поєднанні з другою поправкою до Конституції. Тому він і створив пристрій, який діє як пневматичний пістолет, стріляючи замість патронів масками, пише Громадське.

Принцип «маскового пістолета» такий: він має чотири окремих дула, до кожного з яких приєднаний балончик зі стисненим вуглекислим газом. Під час пострілу з кожного дула вистрілює металічне грузило, до якого прив’язана мотузочка від медичної маски.

Якщо поцілитися пістолетом у шию, то грузила потягнуть мотузочки маски і автоматично зав’яжуть її на обличчі людини. У Пена не одразу вийшло відпрацювати техніку стрільби з «маскового пістолета», але зрештою він успішно поцілив навіть у себе.

Після цього блоґер пройшовся вулицями Гантінгтон-Біч штату Каліфорнія – міста, яке, на думку Пена, чи не найактивніше протестувало проти носіння масок у громадських місцях. І він пропонував перехожим вистрілити зі свого пістолета в манекен.

Але з’ясувалося, що, по-перше, маска може полетіти не туди через вітер, а по-друге, пістолет все ж поки недосконалий (він зламався просто під час випробувань на вулиці). А ще Пен зі здивуванням для себе відзначив, що маски носили більше людей, ніж йому здавалося.

Бум на розробки масок

Від початку пандемії коронавірусу науковці зі всього світу намагаються удосконалити захисні маски. Численні дослідження показують, що носіння маски в громадських місцях зменшує ризик зараження коронавірусом. А Всесвітня організація охорони здоров’я оновила свої рекомендації щодо боротьби з пандемією коронавірусу та закликає уряди країн просити громадян носити маски з тканини на обличчі в громадських місцях, де є ризик передачі COVID-19.

Так, вчені з Ізраїлю розробили антикоронавірусну маску з дистанційним управлінням, в якій можна їсти. А ще створили багаторазову захисну маску, яка може самоочищуватися за допомогою тепла, яке виникає під час під'єднання до зарядки для телефону.

Японські розробники представили захисну маску для інструкторів з плавання. Хоча Агентство спорту країни заявило, що інфікуватися коронавірусом у воді малоймовірно.

А вчені Федеральної політехнічної школи Лозанни розробили прозорий захисний матеріал, який може використовуватися замість звичайної медичної маски. Через нього можна дихати, а ще він не приховує обличчя лікаря, що, як сподіваються дослідники, зможе гуманізувати медичну професію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
04 квітня 2024
20 березня 2024
18 березня 2024
13 лютого 2024
10 січня 2024
13 грудня 2023
10:33
06 грудня 2023
22 листопада 2023
09 жовтня 2023