"Распятый мальчик version 2.0", – Аласанія про волинянина і відбір на "Євробачення"

Вівторок, 18 серпня 2020, 12:20

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія пояснив відмову в реєстрації на Нацвідбір до участі в дитячому конкурсі "Євробачення-2020" школяреві з Волині Максиму Ткачуку.

Про це він написав у фейсбуці.

“Maruv Lite Edition” або "Распятый мальчик version 2.0". Дивлюсь, хвиля наростає (мураєви не сплять). Тепер юзають дитину. І конкурс "Дитяче Євробачення", – написав Зураб Аласанія.

Нагадаємо: зі слів бабусі хлопчика, 12-річному Максиму Ткачуку з Волині, який виконував відому радянську військову пісню "Смуглянка" на престижному конкурсі в Лондоні, начебто відмовили в участі у нацвідборі на дитяче Євробачення. Також з YouTube нацвідбору зникло відео, в якому він виконав пісню "Джамайка" українською мовою.

Як пояснив Зураб Аласанія, у лютому-березні 2020 року Максим Ткачук переміг у конкурсі "Stars of the Albion" у Лондоні з піснею "Смуглянка". Його бабуся подала документи на конкурс дитяче "Євробачення", де не вказала про це, натомість участь в конкурсі порушує правила Дитячого Євробачення, зокрема:

"... г) учасник гарантує, що не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних та/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб’єктами тощо країни-агресора чи на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та/або на окупованій території України після 15.03.2014 та не планує, не здійснюватиме анонсів відповідних(ого) виступів(у) як в період до і під час проведення Відбору, так і в період після Відбору до дати фіналу Міжнародного конкурсу".

"Конкурс "Stars of the Albion", 28.02.2020 – 01.03.2020 був співорганизований конторою "Русский дом/Представительство Россотрудничества в Лондоне". Ця організація є органом виконавчої влади РФ. Правила порушено. Участь в Євробачені скасовано. Але мураєві майстерно підміняють поняття, і педалюють не "россотрудничество", а "сирота" та "помста за смуглянку", – зазначив Зураб Аласанія.

Нагадаємо: Максима Ткачука, який привіз перемогу відразу в трьох номінаціях пісенного конкурсу Stars of the Albion в Лондоні, зустріли вдома цькуванням і обуренням. Конкурс був присвячений 75-річчю Перемоги у Другій світовій війні і хлопчик заспівав там радянську військову пісню "Смуглянка". Згодом юний співак з Турійська отримав Подяку голови Волинської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: