Поділитись:

Danone та Nestlé: світові бренди зняли свою рекламу з ТБ Білорусі

Вівторок, 18 серпня 2020, 01:42
Danone та Nestlé: світові бренди зняли свою рекламу з ТБ Білорусі

У Білорусі компанії-рітейлери, банки, мобільні оператори зупинили рекламу на всіх телеканалах, зокрема й на державних.

Про це повідомляє білоруський онлайн-журнал про рекламу Marketing.by, передає Бабель.

Серед компаній є й великі міжнародні рекламодавці – Danone, Nestlé та інші. На прибирання реклами знадобиться якийсь час, проте усі сподіваються, що це – «тимчасовий захід», який залежить від ситуації у країні в цілому.

Зазначимо, що вперше з початку протестів у Білорусі до страйків долучилися державні ЗМІ – 272 співробітники державного медіахолдингу «Белтелерадіокомпанія» оголосили страйк із політичними вимогами. Близько пів тисячі журналістів підписалися під вимогами про невизнання виборів і скасування цензури.

Уранці 17 серпня глядачі побачили порожню студію на каналі «Білорусь 1» – спочатку на каналі показували дивани без ведучих, а потім у студії взагалі вимкнули світло. Після цього ефір продовжила програма про меморіальний комплекс «Хатинь».

Нагадаємо: 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За попередніми даними ЦВК Білорусі, за чинного главу держави Олександра Лукашенка, який незмінно керує країною з 1994 року, проголосували 80,23% виборців.

У країні проходять акції протесту. За інформацією МВС Білорусі, силовики затримали близько 3000 учасників протестів у різних частинах країни. Є багато поранених.

Україна також підтримує право на вибір у сусідній державі. Зокрема, на Театральному майдані Луцька зібралися лучани, які прийшли, аби підтримати білорусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів