Поділитись:

Лукашенко домовився з Путіним, що РФ за першого ж запиту «допоможе забезпечити безпеку»

Неділя, 16 серпня 2020, 10:46
Лукашенко домовився з Путіним, що РФ за першого ж запиту «допоможе забезпечити безпеку»

 

Олександр Лукашенко домовився з президентом Росії Володимиром Путіним, що РФ при першому запиті надасть допомогу для забезпечення безпеки у Білорусі.

Олександр Лукашенко заявив про це на нараді в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони Білорусі 15 серпня, повідомляє БелТА

«Коли мова йде про військову складову, у нас є договір з Російською Федерацією в рамках Союзної держави та ОДКБ. Саме ці моменти підходять під цей договір. Тому сьогодні з Президентом Росії у мене відбулася тривала, докладна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало –абсолютно обізнаний про те, що відбувається. І ми з ним домовилися: при першому ж нашому запиті буде надано всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Республіки Білорусь», – зазначив Лукашенко.

Нагадаємо: 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За попередніми даними ЦВК Білорусі, за чинного главу держави Олександра Лукашенка, який незмінно керує країною з 1994 року, проголосували 80,23% виборців.

У країні проходять акції протесту. За інформацією МВС Білорусі, силовики затримали близько 3000 учасників протестів у різних частинах країни. Є багато поранених.

Україна також підтримує право на вибір у сусідній державі. Зокрема, на Театральному майдані Луцька зібралися лучани, які прийшли, аби підтримати білорусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів