Поділитись:

"Жыве Беларусь": лучани вийшли на Театральний майдан, аби підтримати сусідній народ (відео)

П'ятниця, 14 серпня 2020, 20:35

У п'ятницю, 14 серпня, на Театральному майдані Луцька зібралися лучани, які прийшли, аби підтримати білорусів.

"Жыве Беларусь" – таким було гасло мітингувальників. Їх на майдані зібралося близько сотні.

Захід "Захистимо демократію в Білорусі" організувала лучанка Анастасія Демчук, яка народилася і 25 років жила у місті Гродно. 

"Мета сьогоднішнього заходу – підтримка мирного населення Білорусі. Ми хочемо показати, що вони не самі, що ми їх підтримуємо. І коли білоруси є борцями за демократію, ми не можемо стояти осторонь. Я сподіваюся привернути увагу білоруської влади і що народ там зможе отримати право вибору і голосу", – зазначила Анастасія Демчук.

Лучанка Євгенія Зінченко на майдан прийшла з двома внучками. Дівчата тримала плакати. 

"Мене настільки вразили події в Україні, які ще є свіжими у пам'яті, що дивлячись на побоїще в Білорусі,  болить серце за оцих невинних людей.  На це не можна  дивитися без сліз і внутрішнього протесту", – розповіла жінка.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих в українсько-російській війні та на протестах у Білорусі.

 

Нагадаємо: чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає 80,23 % голосів на виборах. Його основна опонентка Світлана Тихановська – 9,9 %. Після оголошення даних екзит-полу на вулиці Мінська й інших міст вийшли протестувальники. У столиці відбулися сутички з поліцією. Були затримані й побиті.  Згодом Тихановська виїхала до Литви

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів