Поділитись:

На обід з котом чи собакою: куди в Луцьку можна прийти з твариною

Субота, 15 серпня 2020, 09:00
На обід з котом чи собакою: куди в Луцьку можна прийти з твариною

Брати наші менші… Часто ми настільки любимо тварин, що беремо їх зі собою усюди. Домашні улюбленці супроводжують нас в громадському транспорті, у магазинах та навіть ресторанах. Когось тішить присутність тваринки, приміром, у транспорті чи будь-якому громадському місці, у когось – алергія, і людина не розуміє присутності собаки у закладі, де перебуває.

Лучани також відвідують різноманітні кафе зі своїми домашніми улюбленцями. Проте з великими тваринами всередину – зась. Це може бути лише декоративна тварина. І  вас пустять з умовою, що ваша тваринка буде чемно себе вести.

ІА «Конкурент» поцікавився у лучан, чи не заважають їм тварини відвідувачів у кафе, а також підібрав заклади, де будуть раді бачити вас і вашого домашнього улюбленця.

У пивний клуб «Кораблик» на вулиці Коперника ви сміливо можете брати собачку. Тут таких відвідувачів бачити не проти.

На обід з котом чи собакою: куди в Луцьку можна прийти з твариною

У піцерії «Фелічіта», що на проспекті Соборності, таож запевняють, що будуть раді бачити вас і вашого домашнього улюбленця.

Дозволено приходити і в «Patio di Fiori». Проте тут вам запропонують столик на літній терасі дещо подалі від інших столиків. Адміністратор розповідає, що таких клієнтів у закладі небагато.

«Останніми приходили відвідувачі з котиком. Вони лише поснідали і пішли», – пригадує адміністратор.

За умови, що ваша тваринка спокійна і буде вести себе чемно, з нею вас пустять у ресторан «Бравий шейк» на Лесі Українки.

На обід з котом чи собакою: куди в Луцьку можна прийти з твариною

Піцерія «Теревені» прийме вас на літній терасі, якщо вас влаштує якийсь із крайніх столиків. На терасу рекреаційного комплексу «Срібні лелеки» ви також можете взяти декоративну тваринку.

У сімейному кафе «Дядя Pizza», у грузинській пекарні «Сулі Гулі» та у барі «П’ятниця» категорично проти бачити клієнтів із домашніми улюбленцями. Кафе-піцерія «Козача Левада» також не приймає таких відвідувачів. Кажуть, забороняють приходити з тваринками після того, як отримали скарги та зауваження від інших клієнтів.

У китайському ресторані «Золотий дракон» на вулиці Ветеранів наголошують, що з тваринами приходити заборонено, але все ж клієнтам дозволяють це робити, бо їх дуже мало.

«Приходьте, собачка ж біля вас сидітиме», – запрошують у закладі.

У кав’ярні «Франс.ya» також відкриті двері для відвідувачів з тваринами.

Валентина із села Зміїнець, яку ми зустріли у кафе «Дядя Pizza» на Лесі Українки, завітала сюди з двома донечками, аби скуштувати з ними піцу. Каже, що абсолютно нормально ставиться до відвідувачів з тваринами.

«Коли я перебуваю у кафе і там є відвідувачі з маленьким песиком, то я не бачу ніяких проблем. Звичайно, якщо собака не набридатиме постійним дзявчанням. До того ж, маленькі породисті собачки є доглянутими. Я не є якоюсь прихильницею таких тваринок, але й не проти, щоб вони мені склали компанію. Мої діти, до речі, обожнюють їх",  – розповідає Валентина.

Микола й Ірина приїхали на екскурсію до Луцька зі Львова, і їм порадили зайти у «Карабас Барабас» на Винниченка. Хлопець каже, що абсолютно спокійно відреагує на те, якщо побачить маленького песика у закладі.

«Я думаю, що погано може зреагувати тільки той, у кого алергія на шерсть», – вважає хлопець.

Дещо не розділяє таких поглядів його супутниця. Ірині не сподобалося б, якби у закладі харчування перебували собаки.

«У мене якесь двояке ставлення. Але все ж мені було б неприємно бачити тваринку тут», – відповіла Ірина.

Проте чи дозволяє адміністрація закладу приходити із тваринками нам, на жаль, з’ясувати так і не вдалося. Того, хто міг ба нам прокоментувати це, на місці не виявилося, а на залишений журналістом номер так ніхто і не перетелефонував.

Лучанка Олександра розповідає, що часто відвідує заклади громадського харчування із собакою. Зевс – французький бульдог, який є повноцінним членом сім’ї.

«Мені було надзвичайно приємно, коли ми сиділи на літній терасі у піцерії «Фелічіта» і нам запропонували воду для собаки. Було, пам’ятаю, спекотно. Воду принесли у мисці для собак. Зевс пив із задоволенням», – каже Олександра.

Зауважує, що «Show Basilik» відвідують з собакою із самого його народження. Зевс завжди поводиться чемно і не заважає іншим відвідувачам.

ЗевсЗевс

ЗевсЗевс

Адмінстатор Сніжана із «Show Basilik», що в центрі міста, каже, що з декоративними тваринами можна відвідати заклад. 

«У кафе створили pet-friendly атмосферу. З маленькою твариною можна відпочити прямо у закладі. Проте для комфорту усіх гостей розробили певні правила: тварина не може вільно пересуватись закладом. Ваш улюбленець не повинен створювати дискомфорт та бути голосним. Також не можна давати їжу з тарілок. За вашим проханням офіціант може принести водичку в одноразовому посуді. Окремі гості замовляли навіть страви з меню, які теж подавали в одноразовому посуді», – прокоментували у закладі.

Ми поцікавилися і думкою луцького шеф-кухаря Юрія Хазіпова з приводу відвідин закладів громадського харчування з домашніми улюбленцями.

«Я нормально ставлюся до ресторанів, які пускають відвідувачів з тваринами. І сам користуюся цією можливістю: ходжу в ресторани із своєю собачкою», – розповів Юрій Хазіпов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів