Поділитись:

Усі волинські підприємства, які зберігають аміачну селітру, перевірять

Вівторок, 11 серпня 2020, 16:42
Усі волинські підприємства, які зберігають аміачну селітру, перевірять

У Волинській області здійснять позапланові перевірки підприємств, які зберігають аміачну селітру. 

Таке доручення дав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко 10 серпня під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

Як розповів начальник управління економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації Сергій Халецький, у Волинській області є 12 підприємств, що здійснюють діяльність з додержання, зберігання та застосування пестицидів, мінеральних добрив, зокрема аміачної селітри. Натомість тих, хто використовує її для виготовлення кальцієвої селітри та мінеральних добрив тобто виробників – немає.

«Серед цих підприємств – більшість таких, що зберігають відповідні агрохімікати насипом з метою перепродажу та споживання у нашій області. Майже всі зазначені підприємства територіально знаходять у місті Луцьк та Луцькому районі. Це досить потужні підприємства, що забезпечують відповідні вимоги щодо зберігання та використання цих хімікатів», – сказав Сергій Халецький.

Тож голова ОДА Юрій Погуляйко доручив управлінню Держпраці у Волинській області разом із управлінням ДСНС України у Волинській області, головному управлінню Національної поліції у Волинської області провести позапланові заходи державного нагляду за додержанням вимог законодавства у сфері охорони праці, техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, які зберігають аміачну селітру насипом для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних і рідких мінеральних добрив та у встановлені терміни проінформувати обласну державну адміністрацію.

Так, до 15 вересня триватимуть перевірки, за результатами яких представники контролюючих органів складуть акти про наявність чи відсутність порушень. Відповідно у разі виявлення порушення – складуть приписи про усунення, не виконання яких тягне за собою притягнення до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів