Поділитись:

У Бейруті заарештували всю адміністрацію морського порту

Четвер, 06 серпня 2020, 00:17
У Бейруті заарештували всю адміністрацію морського порту

Влада Лівану розпорядилися заарештувати всю адміністрацію порту Бейрута, де стався вибух.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на Reuters.

Зараз слідчі визначають коло винуватців трагедії з числа осіб, які відповідають за охорону та зберігання речовин на складах порту. Точна кількість осіб, яких заарештували, поки невідома.

Для розслідування також створено Слідчий комітет. Він повинен представити висновки протягом п'яти днів і передати їх до судів.

Губернатор Бейрута заявив, що мінімум 300 тисяч осіб були переселені через втрату житла.

За останніми даними Міністерства охорони здоров'я Лівану, від вибуху загинули 113 людей, постраждали більше 4 тисяч. У відомстві кажуть, що кількість жертв буде зростати.

Влада Лівану оголосила Бейрут «містом-лихом». На два тижні введено режим надзвичайного стану, але його можуть продовжити у разі потреби. В країні також оголосили триденну жалобу.

Вибух в столиці Лівану, в порту Бейруту прогримів увечері 4 серпня – вибухнув склад з піротехнікою і сховищем конфіскованих речовин, де зберігалася велика кількість нітрату амонію і кілька тисяч тонн аміачної селітри. Вибух повністю знищив порт і зруйнував усе в радіусі 10 км.

Пізніше стало відомо, що селітру понад шість років тому конфіскували з судна Rhosus російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна.

Вибух у Бейруті прирівняли до потужності землетрусу магнітудою 3,3 бала. Його чули навіть на Кіпрі – за понад 200 км від столиці Лівану.

Початкове розслідування вказало на бездіяльність і халатність під час зберігання вибухонебезпечних матеріалів (селітри).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів