Поділитись:

"В Україні є можливість отримати вищу освіту "на халяву", – науковець Винницький

Субота, 08 серпня 2020, 19:30

Керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Михайло Винницький каже, що українські університети мають дуже велике державне фінансування. 

Про це він говорив з Галиною Падалко у четвер, 6 серпня, у рамках проєкту «Школа свідомого громадянина», який організовує Громадянський Рух «СВІДОМІ». 

"У нас є дуже-дуже велике бюджетне фінансування вищої освіти. Це означає, що в Україні є можливість отримати вищу освіту "на халяву", – зазначив експерт. 

Винницький стверджує, що цей фактор впливає на те, що абітурієнти частіше обирають для навчання державні університети, а не приватні.На думку науковця, економіка вищої освіти в Україні повинна змінитися. З його слів, це фундаментальна реформа, яка мусить відбутися:

"Вона вже розпочалася, але ми про це замало говоримо. На сьогодні університети перейшли на формульне фінансування. Це величезна зміна. З 2023 року формульне фінансування, тобто державне, буде доступне приватним закладам. Можливо, це дозволить деяким приватним вишам мати доступ до держфінансування"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів