Поділитись:

Гаджети й діти: як знайти золоту середину

Четвер, 16 липня 2020, 20:00
Гаджети й діти: як знайти золоту середину

Гаджети мають бути у житті дітей, проте важливо знайти золоту середину. 

На цьому наголосила засновниця Happy Kids Club і приватної школи Years Валентина Галущак під час онлайн-зустрічі у рамках проєкту «Школа свідомого громадянина», який організовує Громадянський Рух «СВІДОМІ». 

"Потрібно розуміти, в якому віці треба починати давати дитині гаджет. Я особисто знаю трирічних дітей, які не знають, що таке їсти перед телефоном. І це не означає, що вони пізніше будуть не такими, як всі. Ми в дитсадку не дозволяємо користуватися гаджетами. Але ж разом з тим дитина розуміє, для чого використовується телефон, вони дивляться мультфільми", – зазначила вона. 

Також вона розповіла, що є батьки, які не дозволяють дітям дивитися мультфільми. І це теж не є правильно, адже згодом діти не матимуть спільних тем для розмов зі своїми ровесниками. 

"У чотири-п'ять років діти все одно навчаться користуватися гаджетами. Проте ставити обмеження треба. Чим менший вік, тим менше часу дитина має користуватися гаджетом. Те, що ми їх не заберемо з нашого життя, – це так. Але треба стежити, що дивиться дитина, скільки часу тощо. Це все можна проконтролювати. Важливо встановлювати обмеження і вміти домовлятися з дитиною", – наголосила Валентина Галущак. 

Вона запевнила: не можна замінювати спілкування з дитиною гаджетом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів