Поділитись:

Здібності дитини: як їх виявити та розвивати (відео)

Субота, 18 липня 2020, 10:00
Здібності дитини: як їх виявити та розвивати (відео)

фото ілюстративне

Щоб в ранньому віці визначити, які здібності має дитина, потрібно давати їй якомога більше можливостей проявляти себе.

Про розповіла засновниця Happy Kids Club і приватної школи Years Валентина Галущак під час онлайн-зустрічі у рамках проєкту «Школа свідомого громадянина», організованого Громадянським Рухом «СВІДОМІ», засновником якого є депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.

Зі слів Валентини Галущак, дошкілля – це той період, коли дитина не має навчального навантаження, тобто її можна "навантажити" різними студіями, гуртковою роботою. А згодом вона для себе сама зрозуміє, що їй подобається.

"Якщо дитина хоче малювати – нехай вона малює. Якщо дитина хоче танцювати – віддайте її на гурток танців", – порадила засновниця Happy Kids Club і приватної школи Years.

Тобто, додала вона, в період, коли в дитини є бажання щось робити, варто дати їй таку можливість.

Іноді буває так, що дитина через кілька занять не хоче відвідувати гурток. Проте це не завжди означає, що в неї немає здібностей.

"Можливо, її щось не влаштовує в приміщенні, можливо, кричить педагог... Тут важливо зрозуміти, в чому проблема. Можливо, варто спробути інший гурток того ж напрямку", – зазначила Валентина Галущак.

Що стосується перевантаження дошкільнят різними спортивними секціями та гуртками, то, на думку засновниці Happy Kids Club і приватної школи Years, всього повинно бути в міру.

"Якщо в дитини через завантаженість гуртками немає часу на гру і спілкування з ровесниками – це погано", – зауважила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів