Поділитись:

На Волині – новий церковний скандал: священник привітав Путіна з іменинами

Середа, 05 серпня 2020, 16:00

Священник Української православної церкви так званого Московського патріархату, настоятель храму преподобного Сергія Радонежського, що в селі Галинівка Володимир-Волинського району, Олексій Шаран привітав президента Росії Володимира Путіна з іменинами. 

Привітання з'явилося у соцмережі, й його одразу запримітили журналісти. Згодом на своїй сторінці у фейсбуці священник пояснив вчинок. Зазначив, що сталося це не навмисно, мовляв, не розуміється у смартфонах, тому у День Володимира в розсилку потрапив і Путін. 

"Так, 28 липня, я вітав іменинників, як завжди, з Днем ангела. По традиції набраний текст взяв на розсилку всім, хто носить ім’я Володимир. Оскільки добре не розбираюся в смартфонах та фейсбуці, то помилково в розсилку попав президент РФ. Друзі побачили, підказали, і я привітання видалив. Нікого не хотів цим образити. Вийшло помилково. Видалив", – написав Олексій Шаран. 

Водночас на двері храму, настоятелем якого є Шаран, розгнівані селяни повісили замок. Голова ОТГ Сергій Панасевич розповів БУГу, що йому подзвонили 5 серпня анонімно та повідомили про таку подію. Також передбачають, що цього тижня перед храмом відбудуться збори селян, де обговорюватимуть ситуацію, хочуть бачити на них і самого священника. 

До слова, на сайті Володимирської єпархії УПЦ протоієрей Олексій Шаран названий "головою єпархіального відділу по взаємодії з військовими угрупованнями і іншими силовими структурами". 

Раніше він фігурував у конфлікті вірян у Сусвалі: там прихильники ПЦУ і УПЦ (МП) не могли поділити церкву. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів