Власники луцьких ресторанів не збираються закривати заклади

Неділя, 02 серпня 2020, 23:00

Фото ілюстративне

Луцькі бізнесмени не збираються закривати заклади громадського харчування, що передбачено "червоною" епідеміологічною зоною, до якої потрапив Луцьк.

Про це йдеться у зверненні суб'єктів господарювання міста Луцька до Управління патрульної поліції у Волинській області, яке підписали більшість луцьких бізнесменів. Фото звернення з підписами розмістили у фейсбуці.

Як повідомили підприємці, сьогодні, 2 серпня, у заклади громадського харчування міста Луцька почали надходити попередження від патрульної поліції про вимогу припинити роботу закладів від завтра, 3 серпня. Також вони зазначили, що ці попередження були без вихідних даних, реєстраційних номерів та підпису, а згадані вимоги порушують норми Конституції України, зокрема, статтю 42, яка гарантує свободу підприємницької діяльності.

Бізнесмени також нагадали, що відповідно до Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану" у випадку пандемій обмеження господарської діяльності можливе, якщо було оголошено про надзвичайний стан. Однак, йдеться у зверненні, станом на 2 серпня надзвичайний стан на території міста Луцьк не проголошено, а, отже, припиняти роботу закладів громадського харчування їх власники не планують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: