Поділитись:

Як отримати компенсацію замість бебі-боксу

Субота, 01 серпня 2020, 07:30
Як отримати компенсацію замість бебі-боксу

У Міністерстві соціальної політики розповіли як отримати компенсацію замість бебі-боксу.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Facebook Міністерства соціальної політики.

Алгоритм дій отримувача компенсації. Отримувач - батьки, у яких народилася дитина, а в разі відсутності матері/батька - патронатні вихователі, опікуни новонародженої дитини (за умови неотримання пакунку малюка у натуральному вигляді): звертається до АТ “КБ “ПриватБанк”, укладає договір з АТ “КБ “ПриватБанк”, відкриває рахунок зі спеціальним режимом використання, отримує спеціальну соціальну картку, звертається до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування із заявою та пакетом документів протягом 12 місяців з дати народження дитини.

Вказано, що отримувач має надати:

- копію свідоцтва про народження дитини;
- копію посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту (для іноземця та особи без громадянства;
- копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
- копію рішення про встановлення опіки (в разі здійснення опіки над дитиною);
- копію рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);
- довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (в разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році.

Зазначається, що заяву та пакет документів можна подати в електронному вигляді.

Також повідомляється, що отримувач компенсації самостійно витрачає кошти грошової компенсації протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет магазини для придбання речей з визначеного переліку - дитячих товарів та товарів для породіллі. Зокрема, засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, в тому числі підгузків, серветок, дитячого одягу та взуття, дитячого харчування, дитячого посуду, дитячих іграшок, текстилю для дітей, в тому числі рушників, ковдр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 січня 2024
20 листопада 2023
23 жовтня 2023
20 жовтня 2023
17 жовтня 2023
10 липня 2023
04 липня 2023
19 червня 2023
19 квітня 2023
16 квітня 2023