Поділитись:

У Луцьку не залишилося бебі-боксів (відео)

П'ятниця, 10 липня 2020, 15:50
У Луцьку не залишилося бебі-боксів (відео)

Станом на 10 червня на Волині залишилося всього 50 пакунків для новонароджених. У Луцьку – жодного.

Про це розповіла т.в.о. директора департаменту соцполітики облдержадміністрації Людмила Сербіненко, – повідомляє Суспільне Волинь.

Бебі-бокси нині лишилися лише у Ратнівському, Старовижівському та Любешівському районах. У Волинському перинатальному центрі та Луцькому поголовому будинку пакунки скінчилися ще в травні.

У Луцьку не залишилося бебі-боксів (відео)

"З 29 травня сім'ї отримують довідки, що в пологому не отримали пакунок малюка. Далі звертаються в департамент соцслужби впродовж місяця від народження дитини", – розповіла заступниця медичного директора Олена Курак.

При виписці з обласного перинатального центру лучанці Юлії Сєровій медики сказали, що доведеться чекати на пакунок малюка. Минуло два тижні – бебі-бокса немає, – каже жінка. Про те, що пакунок малюка їй не дадуть, дізналася наступного дня після пологів.

Зі слів керівниці обласного соцдепартаменту Людмила Сербіненко, у 2019-му волинянам видали більше 15 тисяч пакунків малюка, цього року – майже 5 тисяч. Пояснює: торік соцпакунки закуповувала іноземна організація, цього року – державна структура. Тендер оскаржили в Антимонопольному комітеті – виникла затримка поставок.

У Луцьку не залишилося бебі-боксів (відео)

Нині в області є 450 заяв від сімей, які не отримали бебі-бокси. Коли отримають компенсацію і яка це буде сума – не відомо, постанова ще не опублікована, – говорить соцпрацівниця. За попередніми прогнозами, бебі-бокси почнуть видавати з вересня.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів