Поділитись:

Сусіди "удружили": мешканці луцької багатоповерхівки п'ять днів сидять без води

Середа, 29 липня 2020, 05:46
Сусіди

П'ятий день жителі будинку по проспекту Грушевського, 1 залишаються без води через сусідів, в яких у квартирі прорвало трубу. Власників цієї квартири мешканці не знають і не можуть знайти. Про це Суспільному розповіла жителька другого під’їзду Ніна Максимчук.

Води в будинку немає з 24 липня. Саме того дня прорвало трубу в одній з квартир. Приїхали комунальники та перекрили воду по цілому стояку. Олександр Мартинюк, заступник директора ЖКП №3, яке обслуговує даний будинок, розповів: для того, щоб ввімкнути воду на стояку, необхідно потрапити у квартиру номер 46 та встановити причину підтоплення.

У сусідній квартирі наразі ніхто не проживає. Колишні сусіди-пенсіонери померли. Рік тому у квартири з’явилися нові власники. Сусідка Ніна Максимчук каже:

"Дзвонили в ЖЕК, дзвонили на гарячу лінію. Там сказали, що знають про цю проблему, не можуть знайти хазяїв. Оскільки приватна квартира – ми не маємо права зривати замка".

П'ять днів жінка носить воду додому бутлями зі своєї роботи.

Комунальники зробили запит в реєстр речових справ, щоб з'ясувати хто є власником квартири, а також звернулись до поліції, щоб його розшукати.

"Проникнути у житло ми не маємо права, лише з дозволу суду. А це займе як мінімум 2 місяці часу на розгляд даної справи", – розповів заступник директора ЖКП №3 Олександр Мартинюк.

До власниці квартири вдалося додзвонитися. Донька власниці пообіцяла приїхати до Луцька впродовж дня 28 липня і відкрити квартиру комунальникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів