Попри карантин, на Волині не припиняли пошук інвесторів, – Олександр Троханенко

Середа, 22 липня 2020, 16:55

Незважаючи на карантинні обмеження, на Волині не припиняли пошук інвесторів, аби залучити додаткові кошти в область.

Про це розповів заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Троханенко, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

Зі слів посадовця, залучення інвесторів – це тривалий процес, який потребує багатьох узгоджень та підготовчої роботи. Попри карантин, робота у цьому напрямку не припинялася.

Так, у квітні підписали меморандум про співпрацю з потенційним інвестором, який готовий створити 200-300 нових робочих місць та збільшити податкові надходження до бюджетів усіх рівнів на 7 мільйонів за рік.

"Це дуже цікавий проєкт, який вирішить багато проблем, адже інвестор має намір переробляти породи шахтних териконів, які роками накопичуються та займають значні площі поблизу Нововолинська. Якщо все вийде, на Волині за 3 роки збудують сучасний завод з виробництва надміцних цементів на основі унікальної технології. Зараз працюємо над тим, щоб Фонд державного майна України та Міністерство енергетики узгодили механізм передачі породи шахтних териконів, оскільки саме вона має бути одним із складників цементної суміші. Загальна вартість проєкту від 60 мільйонів євро", – розповів Олександр Троханенко.

Окрім того, в липні плануємо зустріч з потенційними інвесторами, які планують будувати тепличні комплекси для цілорічного аграрного бізнесу на Волині. Загальна вартість проєкту – від 30 мільйонів євро.

Також в роботі зараз проєкт на 300 мільйонів євро, який передбачає будівництво потужної вітрової станції у Локачинському районі.

"Тому є перспективи розвитку Волині, а головне – місцевих громад, адже усі інвестори реєструватимуть підприємства на їх території та сплачуватимуть податки у бюджет ОТГ. Нові робочі місця у сільській місцевості, сподіваємось, затримають, місцеве населення в Україні", – додав заступник голови Волинської ОДА.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ В ІНТЕРВ'Ю: Не простий, але не провальний, – заступник голови Волинської ОДА про 2020 рік

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: