Поділитись:

Кінотеатри на Волині виходять з карантину: як це працює (ВІДЕО)

Неділя, 19 липня 2020, 13:33

У Ковелі кінопокази відновили 16 липня. До роботи готувалися заздалегідь. Заповнюватимуть зали лише на 50%, вивільняючи простір навколо глядача від інших глядачів, аби зберегти соціальну дистанцію.

Про це розповідає Руслана Цюп’яшук, директорка одного з кінотеатрів у місті, йдеться у сюжеті “Суспільного”.

“Якщо приходять компаніями, або сім’ями, то у перших чотирьох рядах дозволено сідати до чотирьох людей поруч. Стоять у нас всюди рекомендації, як мають кінотеатри працювати, є точки дезінфекції рук”, - каже директорка.

Під час карантину вона з чоловіком ледь не збанкрутували. Єдиним джерелом доходів родини Цюп’яшуків з Ковеля є кінотеатр. Цим вони заробляють на хліб уже 16 років.

Аби якимось чином втриматися на плаву, довелося продавати майно. Для працівників “вибили” невелику компенсацію від держави.

“Там невеликі суми, але вони такі їх отримали. Нам довелося продати меблі, які тут були”, - каже Руслана Цюп’яшук.

У Луцьку кінотеатри також готуються до повноцінного запуску. Зізнаються, що скучили за кіно на великих екранах, і глядачі.

“Кінотеатр, який чотири місяці стояв законсервований, потребує як мінімум два тижні для відновлення роботи. Адже йде підготовка клінінгу приміщень, технічний аналіз техніки”, - розповідає директор кінотеатру «Multiplex Промінь» Дмитро Грелюк.

Він каже, що загалом збитки ринку оцінюють в сотні мільйонів гривень. До кінця року сподіваються досягнути рівня докарантинних часів. А глядачів, які скучили за кіно, чекають вже за тиждень.

 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів