Поділитись:

Як повинні працювати кафе та ресторани в Луцьку: рекомендації

П'ятниця, 17 липня 2020, 11:50
Як повинні працювати кафе та ресторани в Луцьку: рекомендації

фото ілюстративне

З 16 липня 2020 року у Луцьку дозволили повноцінну роботу закладів громадського харчування.

Про те, які карантинні вимоги повинні бути дотримані, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

У закладах громадського харчування Луцька на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) рекомендують дотримуватися наступних вимог:

  • температурний скринінг працівників;
  • не допуск до роботи працівників із температурою тіла понад 37,2°С, ознаками респіраторних захворювань;
  • обов'язкова дезінфекція засобів контактної термометрії після кожного використання;
  • маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м;
  • дотримання відстані не менше 1,5 м між сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахуванням дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою;
  • дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;
  • розміщення меню для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, аби уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом (дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією);
  • видача замовлень в багаторазовому посуді виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням мийних засобів;
  • дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу. Прибори й кондименти до напоїв (цукор, мішалки, трубочки тощо) мають бути в індивідуальній упаковці;
  • забезпечення можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку;
  • заборона самостійного входу відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу;
  • відвідувачі повинні: обробити руки антисептичним засобом перед входом на територію закладу громадського харчування, дотримуватись соціальної дистанції в 1,5 м, заходити до закладу та пересуватись по ньому вдягненими в захисну маску, що прикриває ніс та рот (крім часу сидіння за столом з метою приймання їжі та/або напоїв);
  • заборона функціонування дитячих кімнат;
  • заборона проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій, в яких беруть участь більше 10 осіб тощо;
  • заборона приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів);
  • заборона функціонування буфетів та зон самообслуговування;
  • у закладах швидкого харчування страви, напої, розноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача;
  • працівники закладів громадського харчування, в тому числі ті, які видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор, окуляри (або захисний екран між працівником та відвідувачем при видачі замовлень на виніс) та одноразові рукавички;
  • забезпечення та контроль за виконанням цих умов адміністрацією, недопущення черг та скупчень відвідувачів, навчання серед працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту, їх утилізації, а також контроль за дотриманням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 № 32.

Водночас, відповідно до підпункту 16 пункту постанови Кабінету Міністрів України, на період дії карантину забороняється робота після 23-ї та до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

За порушення правил щодо карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, передбачено накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів