Поділитись:

Перевезення, санаторії, кінотеатри: на Волині пом’якшили карантин

Середа, 15 липня 2020, 16:08

Регіональна комісія з питань з питань ТЕБ та НС, вирішила скасувати деякі каратинні обмеження. 

Відповідне рішення увалили 15 липня, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА. 

Як повідомила головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко, упродовж останнього тижня в області спостерігається тенденція до зниження захворюваності. Так, показник динаміки випадків інфікування набув сталоі тенденції до зниження і на сьогодні складає мінус 22,6 % (при рекомендованому не більше +10 %). Кількість інфікувань за останній тиждень зменшилась на 30 %. Середній показник захворюваності в області зменшився до 28,3 на 100 тис. населення.

Відтак комісія дозволила пасажирські перевезення міжобласного, міжміського, приміського сполучення та відвідування дошкільних закладів. Окрім того, скасувала обмеження щодо роботи закладів розміщення (бази відпочинку, санаторії тощо). Однак важливою умовою залишається обов'язкове дотриманням вимог, що встановлені головним санітарним лікарем України.

Також взято до виконання вимоги постанови КМУ №588 щодо пом'якшення карантинних вимог для розважальних закладів (нічних клубів), а також суб'єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування (кінотеатрів, ресторанів, кафе, барів тощо). Вищеперерахованим закладам дозволено працювати з 7:00 до 23:00.

«Усі ми розуміємо, що людям треба працювати, аби забезпечувати себе та утримувати сімї. Ми розуміємо, що хоче працювати на повну потужність бізнес, а люди, окрім роботи, повинні мати можливості для відпочинку та дозвілля, – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. – Разом із цим, пандемія ще триває, тому ми повинні навчитися жити в умовах карантину».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів