Поділитись:

Стир, Сапалаївка, Світязь: де на Волині купатися безпечно

Середа, 15 липня 2020, 10:00
Стир, Сапалаївка, Світязь: де на Волині купатися безпечно

Лабораторії обласного лабораторного центру провели дослідження проб води відкритих водойм у місцях масового відпочинку.

Результати лабораторних досліджень опублікували на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Зокрема, підтвердили безпечність купання станом на 13 липня

  • в річці Стир у містах Луцьку, Берестечко Горохівського р-ну, селищі Колки Маневицького р-ну, її заплаві в урочищі Чебені Рожищенського району;
  • р. Сапалаївка («Теремнівські водойми») у м. Луцьк;
  • р. Путилівка Ківерцівського району,
  • р. Стохід селища Любешів; р. Вижівка селища Стара Вижівка;
  • в озерах Пісочне, Домашнє, Синове, Луки Старовижівського району;
  • Світязь, Пісочне Шацького району;
  • в озерах Турійське, Велимче Турійського р-ну;
  • в озері Добре Камінь-Каширського р-ну,
  • в озері Любʼязь Любешівського р-ну;
  • в озері В. Згоранське Любомльського р-ну;
  • в штучній водоймі  мікрорайону Шахтарський  м. Нововолинськ.

На жаль, вода р.Турія з акваторію Ковельського міського пляжу не відповідає нормативам за показниками безпеки, про що проінформовано для вжиття заходів щодо виявлення причин забруднення води р. Турія та їх усунення територіальну Держпродспоживслужбу і Ковельську міську раду.

Контроль за якістю і безпечністю води поверхневих водойм в організованих місцях масового відпочинку населення забезпечують їх власники не менше 2 разів на місяць впродовж оздоровчого періоду. Перевірки таких місць відпочинку на відповідність вимогам санітарного законодавства щодо їх облаштування, благоустрою, забезпечення питною водою, громадськими туалетами, урнами, якості і безпечності води здійснюють територіальні установи Держпродспоживслужби у Волинській області. 

Лабораторний центр в умовах адаптивного карантину дає поради, як уникнути зараження коронавірусом при відвідуванні пляжу:

Під час відпочинку необхідно дотримуватись фізичного дистанціювання – не менше 1,5 м з іншими людьми. Лежаки, шезлонги та ін. об’єкти теж повинні розміщуватись на цій відстані.

У місцях скупчення людей потрібно використовувати маску, прикриваючи ніс та рот.

Потрібно памʼятати про миття рук з милом після зняття засобів індивідуального захисту (маски або респіратора). Не варто торкатись брудними руками обличчя. Якщо немає можливості їх помити, необхідно обробити спиртовмісним антисептиком.

Не можна обмінюватись речами з іншими людьми: рушниками, захисними окулярами, іграшками тощо. Не варто відвідувати місця, де немає доступу до туалетної кімнати, яка забезпечена проточною водою, рідким милом та одноразовими рушниками тощо.

Слід відмовитись від відвідування пляжів людям, які старші 60 років, тим, хто у групі ризику, а також тим, у кого наявні ознаки респіраторного захворювання або пройшло менше 14 днів з моменту контакту із випадком підтвердженого захворювання на COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів