Розтає і стає соусом: у Лондоні винайшли екоупаковку для локшини
Випускниця факультету дизайну продуктів лондонського університету Ravensbourne Холлі Граундс розробила пакування для локшини швидкого приготування, яке перетворюється на соус після контакту з окропом.
Про розробку студентка повідомила на своєму сайті, пише Бабель.
Таким чином вона вирішила боротися з надлишком пластику у світі.
«Локшину зʼїдають менше ніж за 10 хвилин, а на розклад пакування може знадобитися понад 80 років», – пояснила Граундс.
Пакування вона виготовила з харчового біопластику на основі крохмалю, який розчиняється при контакті з окропом. Соуси та спеції вона додала в пакування на стадії виробництва – відтак, упаковка стає заправкою для локшини.
Більші інгредієнти, як-от сушені креветки, зберігаються всередині обгортки.
Саму локшину Граундс пропонує зберігати в паперових пакетах, вкритих воском.
«Мені вдалося все протестувати та виготовити це все на моїй кухні, оскільки процес дуже простий», – зазначила дівчина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Український McDonald's відмовився від пластикових стаканів
- Мовний скандал довкола McDonald's: через що сперечаються
- У Середземному морі виявили найбільше скупчення мікропластику в історії
- У США дайвери роблять захисні маски із океанського сміття
- Burberry презентував екоколекцію одягу з перероблених матеріалів
У Луцьку шукали гламурну власницю «золотої» соски (фото)
Луцький священник УПЦ «МП» зробив пропозицію «матушці» в піцерії після 23 років шлюбу
Скільки треба відкладати, щоби купити однокімнатну квартиру в Луцьку
Зарплата, гаражі та авто: що у декларації голови Волиньради Григорія Недопада
Як Поліщук покриває земельне шахрайство Палиці (фото)