Письменник знайшов дивний вірш серед питань на ЗНО

Понеділок, 13 липня 2020, 14:54

Український письменник, критик, перекладач Іван Андрусяк не зміг встановити автора вірша, який був представлений для тестування учнів. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Де його "відкопали"? Хто його автор? У чому "таємний задум" його з'яви в такому відповідальному тесті? Міністерство освіти і науки України надто вже вперто й підозріло мовчить з цього приводу..." – зазначив він. 

Письменник зазначив, що його "цей відверто слабенький "стишок" збентежив", він намагався встановити автора, але марна справа. 

"Маю підозру, що це "творчість" самих укладачів питань для ЗНО. Якщо так – то на якій підставі вони його в тест "просунули"? Якщо ні – то чому приховують автора?" – ставить питання Іван Андрусяк. 

Проте, зауважив письменник, в цьому завданні на ЗНО є іще гірше: "правильна" відповідь, яка чомусь пов'язує цей текст з "Чарами ночі" Олександра Олеся. Хоча насправді вони жодним чином між собою не пов'язані. 

"Я маю тяжку підозру – яку неможливо довести, ясна річ, – що це було "секретне питання для своїх"; себто цьогорічний тест містив "корупційну складову". Маю прохання до шановного освітнього омбудсмена: Сергій Горбачов, будь ласка, допоможіть випускникам і їхнім батькам підтвердити або розвіяти підозри, а літературній громадськості – встановити автора цього "шедебра", – наголосив Іван Андрусяк. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: