Поділитись:

Учасникам скасованого пробного ЗНО повертають гроші

Середа, 08 липня 2020, 01:11
Учасникам скасованого пробного ЗНО повертають гроші

Міністерство освіти і науки України повертає гроші за скасоване пробне ЗНО. Станом на 7 липня  МОН повернуло більш, ніж 21,2 млн гривень понад 86 тисяч учасникам.

107 тисяч учасників пробного ЗНО мають картки Приватбанку, на які перераховуються кошти, а ще 111 тисяч учасників мають звернутись до банку, щоб отримати кошти за пробне ЗНО. Таким учасникам необхідно оформити картку безкоштовно за 15 хвилин в будь-якому відділенні банку, із собою потрібно мати паспорт або електронну ID-картку.  Про це пише Суспільне.

Зазначається, що якщо учасник/учасниця вже є клієнтами банку, можна відкрити віртуальну картку у Приват24, не відвідуючи відділення. Неповнолітні учасники пробного ЗНО також можуть оформити картку ПриватБанку. У МОН підкреслили, що картку необхідно оформити якомога швидше. Однак якщо зараз немає змоги потрапити до банку, є час до кінця листопада – програма повернення коштів діятиме до 1 грудня 2020 року.

У Міносвіти нагадали, що 17 червня уряд ухвалив порядок повернення коштів усім учасникам пробного ЗНО. На це буде витрачено 52 млн 450 тисяч гривень з фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками.

Що відомо

  • 25 червня в Україні розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, на яку зареєструвалось понад 186 тисяч осіб.
  • Випускники із західних областей України, які нині потерпають від повеней, у разі неможливості дістатися пунктів тестування, зможуть скласти ЗНО саме під час додаткової сесії.
  • Уряд скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, яке планувалося на 15 та 17 червня. Його можна було пройти вдома.
  • Спочатку повідомлялося, що гроші за пробне ЗНО учасникам не повертатимуть, проте після обурення українців у Мінфіні вирішили повернути гроші й розказали, як це зробити.
  • Епідеміологічна комісія дозволила провести основну сесію ЗНО. Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні проведуть з 25 червня по 17 липня.
  • Раніше в Українському центрі оцінювання якості освіти заявили, що до зовнішнього незалежного оцінювання зможуть допускати деяких учнів з підвищеною температурою (понад 37,2°С) за умови наявності довідки від лікаря про субфебрильну температуру.
  • У Міністерстві освіти і науки України пояснили, як повертатимуть гроші за пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яке не відбулося через пандемію коронавірусу COVID-19, і що потрібно зробити, аби без проблем отримати кошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів