Поділитись:

Назвали причину загибелі риби на Кічкарівських ставках (фото)

П'ятниця, 10 липня 2020, 16:54

Протягом минулого тижня до групи оперативного реагування 15-80 неодноразово надходили звернення громадян про неприємний запах в районі вулиці Ковельської, а в соціальних мережах були опубліковані фото та повідомлення про мертву рибу в одному зі ставків.

Екологи провели обстеження водойм, організували забір води для лабораторного дослідження та прибирання мертвої риби, – повідомляє відділ екології Луцької міської ради.

Працівники лабораторії Волинського центру з гідрометеорології зазначили, що у досліджених зразках води виявлено дуже низький вміст кисню БСК – 2,5мг/л одиниць, при нормі в цей період від 6 мг/л і вище, а також високу температуру води +29ºС. Такі умови, як правило, призводять до замору риби, що неодноразово відбувається на міських ставках, які мають незначну глибину, дуже повільний водообмін, оскільки створені на малих річках з незначним об’ємом природного стоку, надмірно нагріваються при високій температурі повітря влітку, розміщені у районах щільної забудови та міської інфраструктури (асфальтовані дороги, стоянки автотранспорту, каналізаційні колектори тощо).

"Звертаємо увагу населення, яке проживає в районі Кічкарівських ставів від пр.Стефаника до вул. Ковельської, вул.Кічкарівської, вул.Миру-Ломоносова про незадовільну якість води у ставках та рекомендуємо утриматись від любительського рибальства на території ставів", – йдеться в повідомленні.

Причинами погіршення якості води у ставках називають розорювання та влаштування городів у прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах водних об’єктів, використання органічних та мінеральних добрив, що змиваються у воду з городів, а також самовільно влаштовані відведення неочищених стоків у ставки.

Про факти самовільно влаштованого громадянами водовідведення господарсько-побутових стоків з порушенням технічних умов просять повідомляти групу швидкого реагування департаменту муніципальної варти за телефоном 066-102-1102; 067-000-0679з 6.00 до 23.00 год. та відділ екології міської ради за тел. 72 46 08 з 8.00 до 17.00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів