Поділитись:

На Закарпатті випадково заасфальтували залізничну колію – довелося викопувати (фото, відео)

Середа, 01 липня 2020, 15:25

На Закарпатті при ремонті дороги в Іршавському районі заасфальтували частину історичної Боржавської вузькоколійки.

Фотографії з місця ремонту оприлюднив житель Закарпаття Денис Добра, – пише Укрінформ. 

«Закатати в асфальт!» – цей кримінальний жаргон буквально втілено на перегоні ст.Хмільник-ст.Іршава Боржавської вузькоколійки, де красивим свіжим асфальтом покращено два переїзди», – написав він. 

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олексій Петров назвав ситуацію «неприпустимою». 

«Ми не можемо руйнувати історію, ховаючи її під товщею асфальту! Те, що зробили дорожники на ділянці вузькоколійної залізниці в Іршавському районі, – неприпустимо! Неможливо ремонтувати один напрям, ставлячи під загрозу функціонування іншого», – наголосив Петров.

Він нагадав, що Боржавській вузькоколійці 112 років і вона є туристичною родзинкою краю.

«Звернувся до представників дорожньої фірми, щоб вони провели роботи якісно, без руйнації інфраструктурних об’єктів», – додав голова ОДА.

Згодом в соцмережах з'явилося відео, як дорожники викопують колію вручну. 

Боржавську вузькоколійку було введено в експлуатацію 23 грудня 1908 року. Залізниця використовувалася для перевезення деревини з гірських масивів Полонина Боржава й Великий Діл до Закарпатської низовини для подальшого транспортування та переробки. Головна гілка пролягла вздовж річки Боржава, що й дало назву залізниці. У верхів’ях річки колія розгалужувалась на кілька гілок, які вели до віддалених гірських лісорозробок. Нині в експлуатації залишається гілка Виноградів — Хмільник — Іршава, а також Берегове – Хмільник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів