Поділитись:

В Україні запустили карту з правилами виїзду за кордон

Понеділок, 22 червня 2020, 14:23
В Україні запустили карту з правилами виїзду за кордон

Міністерство закордонних справ запустило інтерактивну карту, де можна отримати інформацію про дозволи та обмеження в'їзду до країн під час пандемії коронавірусу.

Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, – інформує Громадське. 

Карта має два розділи: правила транзитного проїзду та правила в'їзду за кордон для громадян України. На карті різними кольорами показано, чи є обмеження для українців на перетин кордонів.

Натиснувши на потрібну карту, з'являється пояснення обмежень чи дозволів для українців, а також останнє оновлення інформації.

Дані на мапі регулярно оновлюватимуть посольства України в різних країнах. З картою можна ознайомитись тут.

«Запущена у тестовому режимі. Передбачається, що зараз багато людей будуть (заходити – ред.). Якщо будуть провисання, поставтеся з розумінням», – закликав міністр.

Кулеба також запевнив, що карту підтримуватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов'язані з пандемією.

Крім того, міністр порекомендував українцям, які планують виїжджати за кордон, зареєструватися у системі «Друг». Цей проєкт наразі використовують для попередження, за потреби – розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном: природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024