Поділитись:

Волинян, які повертають з Білорусі, відправлятимуть на обсервацію

Четвер, 18 червня 2020, 15:55
Волинян, які повертають з Білорусі, відправлятимуть на обсервацію

На Волині потрапити в Україну можна лише на ПП «Ягодин» зі сторони Республіки Польща та ПП «Доманове» зі сторони Республіки Білорусь.

Як зауважила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, алгоритм дій щодо проходження обсервації не змінився, – повідомили у відділі інформаційної політики ОДА. 

«Для налагодження процесу необхідно забезпечити постійне чергування на пункті пропуску поліції, авто швидкої та транспорту для перевезення до місця обсервації», – розповіла посадовиця.

Тож під час наради склали протокол, де визначили заходи та відповідальних осіб за проведення обсервації.

Слід зауважити, що Республіка Польща належить до «зеленої» зони, тож тут особливих питань не виникало. Обсервація стосуватиметься лише тих осіб, які перетинаючи кордон на «Ягодині» зі сторони Польщі, упродовж останніх 14-ти днів перебували у країнах з червоної зони.

Щодо «Доманового», то в середньому, зі слів прикордонників, ПП перетинають до 10-ти людей на добу. Тому перш за все прикордонниками проводитиметься інформаційно-
роз‘яснювальна робота про процедуру проходження обсервації як за допомогою додатку «Дія», так і за спеціально визначеним місцем.

«Ухвалюємо рішення: обов‘язкова обсервація зі сторони Білорусі. З Польщі – лише ті, хто нещодавно перебував в країнах з «червоної» зони. Але спочатку необхідна роз‘яснювальна робота прикордонників про усю процедуру», – наголосив Юрій Погуляйко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів