Поділитись:

ЄС плавно повернеться до оригінальних умов безвізу для України

Вівторок, 16 червня 2020, 09:01

Обмеження на поїздки, що пов’язані з коронавірусом, поступово скасовуватимуться, і ЄС плавно повернеться до оригінальних умов безвізу.

Таку думку в інтерв’ю Європейській правді висловила віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. 

Із її слів, на рівні ЄС питання про те, що згодом можуть бути запроваджені якісь обмеження на безвізові подорожі, не обговорювалося "в принципі жодного разу".

"11 червня Єврокомісія ухвалила рекомендації щодо послаблення обмежень на подорожі на території ЄС. Там також немає жодних положень, які б суміщали обмеження, пов’язані з пандемією, і політичний дискурс щодо безвізу. Тому це не є предметом діалогу", – сказала Стефанішина. 

Зі слів віцепрем’єрки, в силу того, як Україна демонструватиме ефективність карантинних заходів, вона зможе бути наполегливішою щодо відкриття сполучення або повернення до оригінальних умов безвізу.

"Тобто це залежить і від України, і від ЄС. Але можна бути впевненими, що обмеження, пов’язані з коронакризою, поступово будуть скасовувати", – запевнила віцепрем’єрка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів