Поділитись:

За тиждень з водойм Волині дістали десятки рибальських сіток (фото)

Вівторок, 16 червня 2020, 15:55
За тиждень з водойм Волині дістали десятки рибальських сіток (фото)

На Волині упродовж тижня викрили 36 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

У період з 8 по 15 червня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 36 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 20 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 10 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення), один за ст. 188-5 КУпАП та один за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 31 од. заборонених знарядь лову.

«За даний період на порушників накладено 1360 грн, решту буде накладено судами, куди скеровані матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили шість кг водних біоресурсів. Також вилучено 12 од. заборонених знарядь лову», – повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

З 9 по 12 червня державні інспектори здійснили рейд на водойми Ратнівського району, де під час обстеження озера Турське з водойми вилучили 10 од. безгосподарських  сіток. Аналогічну кількість безхазяйних знарядь вилучили на оз. Мшани Гірницької сільради Ратнівського району. Складено відповідні акти.

На оз. Оріхівське на території гідрологічного заказника «Оріхівський» викрили жителя с. Межисить, який ловив рибу забороненим знаряддям – мисиновою сіткою. Порушник не встиг завдати шкоди природно-заповідному фонду. На нього оформили протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду. Заборонене знарядя вилучили.

10 червня під час рибоохоронної роботи на водному обєкті поблизу с. Холопичі Локачинського району (гідрологічний заказник «Холопичівський») зафіксували грубе порушення правил рибальства. Двоє порушників ловили рибу трьома лісковими сітками. На осіб склали адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до судів для притягнення порушників до відповідальності.

12 червня під час обстеження озера у с. Любитів Ковельського району зафіксували ряд порушень. Так, на двох громадян оформили протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції. Також викрили порушника, який рибалив за допомогою мисинової сітки.

За тиждень з водойм Волині дістали десятки рибальських сіток (фото)

Наступного дня під час рибоохоронного рейду на р. Конопелька поблизу с. Носачевичі Рожиженського району викрили аналогічне порушення. Чоловік ловив рибу лісковою сіткою. Порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

За тиждень з водойм Волині дістали десятки рибальських сіток (фото)

На усіх викритих громадян склали адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

За тиждень з водойм Волині дістали десятки рибальських сіток (фото)

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства, особливо у нерестовий період. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів