Поділитись:

За тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривень

Середа, 10 червня 2020, 23:06
За тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривень

У період з 1 по 8 червня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 36 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 21 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та 10 – за ч. 4 ст. 85 КпАП (грубі порушення). Оформлено п'ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 29 од. заборонених знарядь лову, інформує пресслужба відомства.

«За даний період на порушників накладено 1071 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 7 733 грн. У порушників вилучено 10 кг водних біоресурсів та 22 од. заборонених знарядь лову», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, шостого червня рибпатрульні спільно з громадськими інспекторами викрили двох порушників, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – двома мисиновими сітками. Вони рибалили на оз. Сірче поблизу с. Добре Камінь-Каширського району Волинської області (ландшафтний заказник «Сірче»). У сітках браконьєрів знаходилася риба: плітка – 11 екз., плоскирка – 8 екз., окунь – 2 екз., лин – 1 екз, карась сріблястий – 1 екз. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 3 300 грн.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Заборонені знаряддя вилучено.

Четвертого червня під час обстеження річки Турія на території Ковельського району Волинської області виявлено безгосподарські знаряддя лову. З водойми вилучено 10 од. мисинових сіток, загальною довжиною 250 метрів, та п'ять од. «ятерів». Складено акт виявлення безхазяйного майна.

Того ж дня під час рибоохоронної роботи на оз. Перемут, поблизу с. Гаївка Шацького району на території Шацького національного природного парку, виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено шість од. ліскових сіток, загальною довжиною 500 метрів.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40 .

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у ПЗФ України здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» . Так, компенсація за один екземпляр карася сріблястого становить 30 грн, окуня – 141 грн, плітки – 150 грн, лина – 210 грн, плоскирки – 141 грн.

За тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривеньЗа тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривеньЗа тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривеньЗа тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривеньЗа тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривеньЗа тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривеньЗа тиждень на Волині рибні браконьєри завдали збитків на 8 тисяч гривень

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів