Поділитись:

Забруднюючі речовини не впливають на здоров’я: у Луцьку розповіли про джерела смороду

Вівторок, 16 червня 2020, 11:55

У зв’язку з тим, що в Луцьку знову з’явилися неприємні запахи, робоча група з виявлення причин смороду оперативно відновила свою роботу.

Про це 16 червня повідомила начальник відділу екології Оксана Лисак під час оперативної наради.

Основними джерелами смороду виявлено місця як у Луцьку так і на прилеглих територіях.

«Основні з них – була порушена герметичність колодязів на каналізаційних колекторах КП «Луцькводоканал» в центральному районі міста. На сьогодні виявлені порушення ліквідовані.  Також виявлено окремі порушення самовільного підключення каналізаційних стоків до мереж зливової каналізації на вулицях Тисленка, Яровиця, Міліційній. Працівниками департаменту муніципальної варти складено акт та видано приписи про усунення порушень», – розповіла Оксана Лисак.

Також додала, що на прилеглих до міста територіях Княгининівської, Липинської та Підгайцівської ОТГ існують примітивні очисні споруди комунальних стоків, які використовуються приватними перевізниками для скиду нечистот з машин.

«Контроль за вмістом, об’ємом, кількістю відходів ніким не здійснюються. Тож направлено листи до правоохоронних та контролюючих органів та до Луцької районної адміністрації для встановлення балансоутримувачів цих очисних споруд», – додала начальниця відділу екології.

Окрім цього, з її слів, відреагували на скарги від мешканців щодо смороду від річки Сапалаївка та інших водних об’єктів на території Луцька – 5 та 13 червня були проведені загальноміські толоки, де частково розчистили водні об’єкти.  

«Неприємні запахи, які виникають у місті, носять локальних характер. ЇХ поширення пов’язане з метеорологічними характеристиками – напрямком вітру та його силою. При високій температурі повітря та низькому атмосферному тиску вони зазвичай посилюються. Зафіксовані концентрації забруднюючих речовин не мають реального впливу на здоров’я населення», – підсумувала Оксана Лисак.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів