Поділитись:

Транспорт не пускатимуть, доки всі не дотримуватимуться карантину, – Пустовіт

Четвер, 28 травня 2020, 16:51

У Луцьку ситуація щодо захворюваності на COVID-19 не поліпшується.

Про це стало відомо під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася в онлайн-режимі під керівництвом секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, – інформує Луцькрада.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, за минулу добу у Луцьку коронавірусну інфекцію виявили у семи осіб, серед яких є три медичних працівники. А щодо захворюваності на грип та ГРВІ, зі слів Володимира Лотвіна, до сімейних лікарів звернувся 61 лучанин (29 дітей та 32 дорослих). Виявили 8 хворих з підозрою на COVID-19.

За даними Волинського обласного лабораторного центру, за останню добу на Волині зареєстровано 37 нових випадків захворювання на COVID-19, серед яких працівники Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання, наркодиспансеру, обласної стоматполіклініки.

Обговорили учасники наради роботу закладів торгівлі, де порушуються вимоги карантину. Зокрема, йшлося про нефасовані овочі та фрукти, недотримання в магазинах дистанції між покупцями та відсутність засобів індивідуального захисту.

Як зазначив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, у Луцьку багато хворих людей ходять містом та відвідують заклади торгівлі.

“У магазини люди заходять без масок, і на це чомусь ніхто уже не реагує. А потім вони не знають, де інфікувалися. На сьогодні насправді ситуація складна, і на цьому потрібно постійно наголошувати людям. Ситуація в місті погіршилася, бо ми не знаємо джерел інфікування, не знаємо причин та всіх контактних осіб. У нас не запрацює громадський транспорт до того часу, поки всі не будуть дотримуватися вимог карантину”, – наголосив Григорій Пустовіт.

Спеціалісти управління держпродспоживслужби Головного Управління у Волинській області продовжують перевіряти роботу ринків. 28 травня побували на п'яти з них і склали три приписи за порушення. Серед основних порушень – недотримання дистанції та відсутність індивідуальних засобів захисту лучан. Працівники силових структур продовжують оперативно реагувати на повідомлення щодо порушень умов карантину та протиепідемічних заходів у місті.

Як повідомила директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, інспектори особливу увагу приділили перевірці атракціонів у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, які продовжують працювати.

Працівники Державного пожежно-рятувального загону управління ДСНС України в області обробили спеціальними розчинами 8 під'їздів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів