Поділитись:

Не 53, а 54: на Волині створять ще одну ОТГ

Субота, 13 червня 2020, 14:18
Не 53, а 54: на Волині створять ще одну ОТГ

Камінет Міністрів України затвердив остаточний варіант Перспективного плану формування територій у Волинській області, створивши 54 ОТГ, замість 53, які мали постати на децентралізаційнії карті області.

Про це повідомляє Офіс реформ у Волинському регіональному відділенні Асоціації міст України.

Ще один шанс на самостійне господарювання та розвиток отримала Олицька ОТГ, яка могла стати частиною Цуманської об'єднаної громади.

В Олицьку ОТГ, окрім Олицької селищної ради, увійшли Дернівська, Дідичівська, Жорнищенська, Покащівська сільради. В громаді буде населення 11 300 осіб.

«На карті Волині знову з'явилася Олицька ОТГ! У 2016 році я ініціював проєкт «Відродимо містечка Волині», в якому Олиці – як історичному і культурному центру Волинського краю – відводилася важлива роль. Сьогоднішнім рішенням Кабінет Міністрів України дав ще один шанс Олиці на відродження минулої слави! Відтепер усе залежатиме від ініціативи та мудрості самої громади», – наголошує консультант з правових питань Асоціаціх міст України Валентин Малиновський, який працює в області в межах проєкту «ПУЛЬС», що його АМУ втілює за підтримки USAID.

Тож тепер на території Ківерцівського району буде три ОТГ – Ківерцівська міська і дві селищні – Цуманська та Олицька.

За попередніми розрахунками консультанта з бюджетних питань АМУ Василя Грома (проєкт «ПУЛЬС»), фінансові надходження Олицької селищної ОТГ два роки тому давали їй шанс бути у ТОП-10 фінансово найспроможніших діючих ОТГ Волині. Її бюджет міг бути понад 24 мільйони – і це без субвенцій та дотацій.

Нагадаємо: Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 12 червня затвердив список 129 районів в Україні замість 490 тих, що є зараз. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів