Поділитись:

День Молоді в Луцьку хочуть перенести на однойменний проспект: збирають ідеї для "вечірки"

Середа, 03 червня 2020, 12:25
День Молоді в Луцьку хочуть перенести на однойменний проспект: збирають ідеї для

Святкування цьогорічного Дня Молоді хочуть спробувати зробити не на Театральному майдані Луцька чи у Центральному парку, а саме на проспекті Молоді.

Такою ідеєю у себе в Фейсбуці поділилася кураторка Міського молодіжного центру у Департаменті сім’ї, молоді та спорту Луцькради Ірина Полєтуха.

«Це молодий проспект, реально молодий на мапі міста, та ще й з такою назвою. Свою теперішню проспект отримав у 90-х роках. Прикольно ж! Я і значна частина моїх друзів теж отримали свої імена в тих роках. Прекрасні геолокаційні координати, бо «Бере початок від перехрестя з просп. Відродження, прямує на північний захід й закінчується площею Героїв Майдану на перехресті з просп.Соборності» (з Вікі). Зверніть увагу на назви «Відродження», «Героїв Майдану», «Соборності», - всі ці концепти, як на мене, абсолютно відповідають духу української молоді і так гарно, що проспект Молоді знаходиться саме поруч з ними», - зазначила Ірина Полєтуха.

Вона згадала, що там працював легендарний клуб «3000» («Трьошка»), який згодом перейменували у нічний клуб «ХХІ століття». Тут припаркований літак, де був оригінальний відеосалон, кінотеатр для дітей «Космос», який розташовувався всередині літака ІЛ-18. У 80-ті роки це був один з найбільш популярних закладів для сімейного відпочинку.

«Молодіжна робота – це найперше робота «в полях», тих зонах міста, де молодь живе і перебуває щодня. Тому важливо їхати з молодіжною політикою «на район», починати діяти відцентрово. Ще тут на проспекті є сімейне кафе з дитячим майданчиком і найдовший в світі будинок-вулик. Частина будинку, якщо бути максимально точними. Хіба не круто, що такий будинок саме на просп.Молоді?», - запитує кураторка.

Саме тому на проспекті планують й організувати тематичне святкування.

«І спортивні забіги, і скейти-самокати, виступи брейкдансерів, театральні перформанси, фотозони, алею ГО, квести, зарядки, малювалки тощо, - все це можна зробити тут, на проспекті Молоді для молоді, та ще й тут достатньо просторо, аби облаштувати безліч безпечно віддалених локацій, промалювати зонування зі збереженням безпечної дистанції людей. Департамент сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради може все!», - додала Ірина Полєтуха та запросила лучан до обговорення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів