Поділитись:

На Волині вилучили 12 кілограмів незаконно виловленої риби (фото)

Вівторок, 26 травня 2020, 10:05

За тиждень волинські рибпатрульні викрили 45 порушень правил рибальства.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

У період з 18 по 25 травня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 45 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 35 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та вісім – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 1 785 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 988 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 12 кг водних біоресурсів. Також вилучено 12 од. заборонених знарядь лову та ще 15 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

22 травня державні інспектори провели спільний рибоохоронний рейд з працівниками Турійського відділення поліції ГУНП у Волинській області. На меліоративному каналі поблизу с. Новий Двір Турійського району виявили двох громадян, які ловили рибу забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. Порушники встигли виловити рибу: щука – 2 екз. та в’юн – 2 екз. Рибу випустили у природне середовище. На осіб склали протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

24 травня рибпатрульні викрили аналогічні правопорушення. Інцидент стався на р. Оконка, поблизу с. Новосілки Маневицького району. Троє громадян ловили рибу трьома мисиновими сітками. Порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На них склали адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково: 

Компенсація за одну незаконно виловлену особину щуки становить 340 грн, в’юна – 17 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів