Поділитись:

Якою буде ціна вакцини від коронавірусу

Субота, 16 травня 2020, 06:55
Якою буде ціна вакцини від коронавірусу

фото ілюстративне

Вакцина від коронавірусу не буде дорогою, запевняють в Оксфордському університеті. Розробники ліків також заявляють, що вакцина буде доступна максимальному числу людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Адріан Хілл, директор Оксфордського інституту Дженнер, що займається розробкою однієї з найбільш перспективних вакцин, заявив, що її доступність і низька вартість були закладені в проєкт з самого початку.

"Це не буде дорога вакцина. Це буде одноразова вакцина. Вона буде створена для глобальних поставок, і це буде зроблено в багатьох різних місцях. Це завжди був наш план", – заявив Хілл.

Експериментальна вакцина, відома як ChAdOx1 nCoV-19, є одним з лідерів у світовій гонці ліків від коронавірусу.

Команда Хілла почала випробування вакцини на ранній стадії на людях у квітні. Хілл сказав, що на цьому тижні понад 1000 людей отримали дозу в ході випробувань – приблизно половина отримує експериментальну вакцину, а інша половина служить контрольною групою.

Відповідаючи на питання про хід випробувань на людях, Хілл заявив: "Можна зробити висновок, що, якщо випробування все ще триває, це означає, що не було ніяких серйозних побічних ефектів".

Нагадаємо, що у ВООЗ заявили, що оронавірус переслідуватиме людство, поки не знайдуть вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів