Поділитись:

Американська компанія розповіла, що почне застосовувати вакцину проти коронавірусу цієї осені

Четвер, 30 квітня 2020, 02:24
Американська компанія розповіла, що почне застосовувати вакцину проти коронавірусу цієї осені

Американський фармацевтичний гігант Pfizer стверджує, що зможе підготувати вакцину від коронавірусу вже восени, а випробування на людях пройдуть у серпні.

Компанія бере участь у глобальній гонці за першість у створенні щеплення проти COVID-19, повідомляє DT.UA з посиланням на Wall Street Journal.

Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла (Albert Bourla) заявив, що його вчені зможуть закінчити розробку вакцини вже восени. Він підкреслив, що випробування на людях будуть проходити в серпні.

"Сьогодні у нас розгортається масштабна криза, і багатьом потрібно швидке рішення проблеми. Ми розробляємо вакцину і оцінюємо їх ефективність. Початкові результати можуть бути опубліковані вже на початку наступного місяця", – повідомив Бурла.

 

Також німецька компанія BioNTech повідомила, що в рамках першого етапу клінічних досліджень, група учасників отримала дози експериментальної вакцини BNT162.

"З початку дослідження 23 квітня 2020 в Німеччині 12 учасникам були зроблені щеплення потенційної вакцини BNT162", - йдеться в повідомленні компанії.

Крім того вакцину вже почали тестувати на людях у Великобританії та Китаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів