Поділитись:

Коронавірус може спричинити поширення голоду у світі, – ООН

Вівторок, 21 квітня 2020, 23:15
Коронавірус може спричинити поширення голоду у світі, – ООН

Пандемія коронавірусу може спричинити поширення голоду у світі.

Таке припущення висунули представники ООН з посиланням на звіт Світової продовольчої програми, повідомляє Дзеркало тижня. 

"55 країн та територій є домівкою для 135 мільйонів людей, що гостро страждають від недостатності продовольства й потребують негайної гуманітарної допомоги з їжею та харчуванням, є найбільш вразливими до наслідків цієї пандемії, оскільки вони мають дуже обмежені можливості або взагалі їх не мають, щоб впоратися одночасно з медичним та соціоекономічним аспектом потрясінь", – заявили автори звіту.

В ООН повідомляють про ймовірність ситуації, коли ці держави змушені будуть вибирати між порятунком від COVID-19 та порятунком від голоду.

Пандемія може спричинити гострі проблеми з недостатністю продовольства і в інших країнах. Наприклад, малі острівні країни, що розвиваються, та країни-експортери нафти можуть зазнати серйозного впливу, оскільки вони є чистими імпортерами продовольства і мають населення, яке залежне від прибутків з грошових переказів та туризму.

За даними Світової продовольчої програми, у 2019 році найбільше людей мали кризові проблеми з продовольством у Ємені (15,9 млн людей, або 53% населення), Демократичній Республіці Конго (15,6 млн, або 26% населення), Афганістані (11,3 млн, або 37% населення), Венесуелі (9,3 млн, або 32% населення) та в Ефіопії (8 млн, або 27% населення).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів